woensdag 28 september 2011

En dat is twee!

Zowaar, mijn tweede bericht voor vandaag! De kaart van vanochtend (zie dit bericht) had ik maandagavond al gemaakt. Vandaag ondanks het mooie weer toch nog maar even aan de freubel gegaan en dit is het resultaat:


Voor het eerst is het gelukt om een digistamp te gebruiken met mijn Copics. Voorheen ging het altijd vlekken. Nu had ik ergens gelezen om clear embossing poeder te gebruiken met je heatgun na het printen. Dat heb ik nu eens geprobeerd en het werkt! Wel gevaarlijk, want nu kan ik dus ook digistamps kopen.....


Gekleurd heb ik dus met de Copics in vooral heel veel kleuren groen: YG17-21-23-63-97, G99, BG93-96 en verder BG91-93-95-97, E31-93 en W00. Het papier is van Basic Grey Marjolaine. De tekst komt weer uit een set van Boekenvoordeel en het lint is van de Blokker. Verder nog een Spellbinders label voor de tekst, brads van Xenos en nog stickels voor op de cupcake.

Met deze kaart wil ik meedoen met de volgende challenges:
- Papertake Weekly: Sketch
- Party Time Tuesdays: #35 Anything goes
- Creative Card Crew: Easel Card Challenge

Groetjes,
Marjolein

Sketch Saturday kerstkaart

En alweer een kerstkaart klaar, dat scheelt straks weer aan het eind van het jaar. Ik weet van vorig jaar nog dat ik eind november echt geen kerstkaarten meer kon zien, vandaar dat ik het wat beter probeer te spreiden.


Het papier van deze kaart komt uit een 6x6 blokje van Teresa Collins dat in de laatste Cardkit zat. Ook de buttons komen uit de kit. De afbeelding komt uit een kerstset die ik deze week bij de Trekpleister vond. Leuke set om de collectie aan te vullen en je betaalt ook niet de hoofdprijs. Verder nog wat gaas (of hoe je het ook wil noemen) uit de Cardkit gebruikt.

De kaart is gemaakt naar de schets van Sketch Saturday en doet dus ook mee met de challenge daar: Sketch Saturday Sketch # 174

Groetjes,
Marjolein

woensdag 21 september 2011

Lieve uil

Deze keer weer een ander soort kaartje. Ik merk dat ik af en toe gwoon geen zin heb om een stempel te gaan inkleuren. Dan komt dit soort stempels goed van pas.


Ik heb eigenlijk geen idee meer van welk merk deze stempel is. Hij zat in een klein setje met wat bloemen dat ik ooit gekocht heb. De uil is gestempeld met Memento Rich Cacao, net als de tekst. De tekst is afkomstig uit een set van Darcie's. Het papier op deze kaart is van Pion Design en komt uit de Cardkit van Simpel Scrappen. Het is papier dat ik zelf niet zo gauw zou kopen omdat ik niet zo van het vintage ben, maar het blijkt op dit soort kaarten toch wel heel stijlvol. Ook de bloemenrand is geknipt uit een scrapvel van Pion.

Ik wil met deze kaart meedoen met de volgende challenges:
- Sketch Saturday: Sketch #173
- Papertake Weekly Challenge: Creature comforts

Groetjes,
Marjolein

zaterdag 17 september 2011

Vrolijk

Dat word ik van dit kaartje. Je hebt van die kaartjes die vliegen in elkaar en worden dan ook nog eens zoals je het vantevoren bedacht had. Dit kaartje is er zo één.


De stempel is volgens mij van CC Design, alhoewel ik dat niet eens meer zeker weet. Ze is gekleurd met Copics in de volgende kleuren: E000-00-21 voor de huid, E42-44-47 voor het haar, R20-22-35 en YG21-23 voor de kleding. Het designpapier is van My Mind's Eye Lime Twist Life of the party. Heerlijke papiertjes die allemaal samen te gebruiken zijn. De tekststempel is van Nicole Verkooyen.


Hier nog een foto van dichtbij waarbij je ook goed kan zien dat ik Stickels gebruikt heb op de taart.

Met deze kaart wil ik meedoen met de volgende challenges:
- Pink Ink Sketch Challenges: #6 Kylie's sketch
-Cute Card Thursday: #182 Anything goes
- My mums craft shop challenges: #23 Happy birthday
- Top Tip Tuesday : #51 Birthday time

Prettig weekend verder, ik knutsel nog even verder vanmiddag!

Marjolein

woensdag 14 september 2011

De eerste kerstkaart van het jaar

Ik had toch zo nog geen zin om aan de kerstkaarten te beginnen. Zou het komen omdat ik nog steeds zit te wachten op een beetje zomer? Maar de sketch deze keer op Christmas Challenges With Sketches (CCWS) was zo leuk dat ik toch maar begonnen ben.

In de afgelopen 2 cardkits van Simpel Scrappen zaten allemaal mmoie nieuwe kerstspulletjes en die heb ik dus ook maar gebruikt.


Het design papier is van My Mind's Eye Lost and Found Christmas. De stempel is nog van vorig jaar en is van Penny Johnson voor Stampavie. In de cardkit zat heel mooi licht kraft cardstock. Dit heb ik gebruikt als basis voor de kaart. Ook de rendieren heb ik met Memento Cacao hierop gestempeld. Vind het wel een leuk effect, een keer niet ingekleurd.


Verder nog wat bloemen en een brad in de vorm van een ster. Eigenlijk een heel simpel kaartje, maar ik vind hem wel geslaagd. En doordat ik de stempel niet ingekleurd heb, was de kaart nog zo klaar ook. Daar mogen er meer van volgen.

Ik doe mee met de challenges van:
- Christmas Cards with sketches: Challenge #9
- Crafty Creations Challenges: #135 Anything but a square

Groetjes,
Marjolein